Wij zijn

monotype

Expositie David Granaat – maart/april/mei 2021 – Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar

In het stiltecentrum van NWZ in Alkmaar hangt de komende maanden werk van David Granaat, arts en kunstschilder en grondlegger van kunst(exposities)  in ziekenhuizen, te beginnen in Alkmaar. Met als resultaat Kunst als Medicijn (KAM), de kunstcommissie van de Noordwest Ziekenhuisgroep. De expositie is dan ook een eerbetoon aan deze kunstenaar en arts.

Toch is Granaat geen medicus die later is gaan schilderen en ook is hij geen schilderende dokter. Artisticiteit en medisch inzicht samen hebben geleid tot zijn boeiende schilderkunstige visie op de mens. De arts-ambachtsman Granaat is als beeldend kunstenaar in hoge mate intuïtief. Zijn gestalten en composities zijn niet ‘gemaakt’ of ‘gevormd’ maar ‘ontstaan’.
Zijn medische achtergrond is duidelijk zichtbaar in de anatomische benadering van zijn figuren. Soms lijkt er zelfs een verband te bestaan tussen zijn zwart-wit werk en zijn röntgenfoto’s.
Een heel ander aspect van zijn werk vormen zijn schilderijen van paarden, vaak met een mythologisch thema. Ook nu weer experimenteert Granaat met allerlei materialen en technieken: olieverf, ei-tempera, gouache, acryl, pastel, mixed media, ets en droge naald.

Van 9 t/m 18 oktober dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur, wij volgen de richtlijnen van het RIVM en hebben enkele spectaculaire aanbiedingen.
Ook zijn op deze locatie de Kijkdagen van de Bergense Kunst10Daagse veiling.

Ga voor meer informatie over de digitale veiling en de Kijkdagen naar https://www.kunsthandelvanwelsenes.nl/

2019-2020 Permanente expositie David Granaat collectie.

Bezichtiging tijdens wisselende openingstijden of op aanvraag via c.t.waslander@quicknet.nl

Kunst10Daagse 2019 met o.a. Anke Wijnia, Carla Peperkamp, Elles Limburg, Esther Koeman, Evelien Kooloos, Ineke Berkholz, Loek Theunissen, Mieke van Gijzel, Sandra Koning en Saskia van de Poel.

Kunst10Daagse 2018 met o.a. Dordts Temperament, Anke Wijnia Dijkstra, Sven de Vries, Peter Homan, Ieke Spiekman, Saskia van de Poel, Carla Peperkamp en Jos Peperkamp.

.

Winterexpositie “Te Wapen” 2017-2018 met Hans van Marwijk, Fred Cohen, Sven de Vries, Peter Homan en Ellen de Groot.

Kunst10Daagse 2017 met o.a. Anke Dijkstra-Wijnia, Ieke Spiekman, Jolanda Prinsen, Rick Akkerman, Loek Theunissen en Saskia van der Poel.

Kunst10Daagse 2016 met o.a. Lei Ping Ping, Loek Theunissen, Marjon Nijland, Saskia van der Poel, Peter Homan, Erik Tierolf en Harold van Geerenstein.

Kunst10Daagse 2015 met o.a. Pauline Bakker, Erik Tierolf, Harold van Geerenstein, Georgi Shengelia en Peter Homan.